onsdag 5 februari 2014

Sommarens festivaler tar form

Sommarens olika festivaler börjar fylla sina setlistor sakta men säkert. Överflödets förbannelse har ju som bekant medfört att Metaltown i Göteborg kastade in handduken för en tid sedan. Utan att kunna locka med någon vass headline fann man det för gott att avstå konkurrense i år för att ta nya tag 2015. Låter som en vettig idé. Istället för att försöka stånga sig blodig i en mördande konkurrens kan det vara bättre att försöka rusta sig skarpare till nästa år istället.

Sweden Rock Festival, flaggskeppet för rockfestivalerna, har även i år ett starkt startfält. I mitt högst personliga tycke var det något bättre förra året men artister som Alice Cooper, Ted Nugent, Volbeat och inte minst Black Sabbath bland de tyngre namnen förpliktar förstås. Sedan laddar man som vanligt på med stark ammunition även bland de något mindre akterna som exempelvis The Rods, Magnum, WASP och Megadeth.

Lilla Skogsröjet i lilla Rejmyre kämpar på och gör det bra. Till i sommar har man lyckats signa band som Unisonic, Gamma Ray, Pain och den i sammanhanget förmodade huvudakten Megadeth. Starkt jobbat av de ideella krafterna ute i obygden.

Min hemmafestival Bråvalla var osedvanligt långsamma med att släppa rockakter. Visst droppade man den stora bomben Iron Maiden tidigt men de var tillsammans med Trivium länge de enda metal-akterna. Nu släpptes i alla fall nyligen att Anthrax, Bad Religion, The Offspring och Bring Me The Horizon kommer till Peking i sommar.

 Nu är det bara att fundera på om och i så fall vad som de surt förvärvade slantarna ska läggas på. I skrivande stund är inget inbokat, men så här mycket godis är förstås svårt att helt avhålla sig ifrån.

Glömde förresten. Det finns ju dessutom en endagsfestival med Metallica och en konsert med Aerosmith på agendan också. Överflödets förbannelse var det som sagt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar