fredag 9 januari 2015

Syskonen Norum lirar akustiskt

Den siste januari ska min flickvän och jag på en konsert som verkligen kan bli något speciellt och minnesvärt. John Norum kommer tillsammans med sin syster Tone till Skandiateatern här i Norrköping för en spelning som går i akustiskt förtecken.


Även Ian Haugland är med som gäst bland annat. Det ska blandas från syskonenens musikaliska repertoar med låtar från Europe, John och Tone Norums respektive solokarriärer och en hel del covers från artister som påverkat dem i deras gärning.
Thin Lizzy och Fleetwood Mac lär vara två influenser som dyker upp i covertappning får man anta.

Jag tycker det är roligt att Norrköping börjar profilera sig som en riktig musikstad. Med eldsjälarna som driver Hallarna, nya festivalen Where The Music Is, flaggskeppet Bråvalla Festival och nu detta har man mutat in en nisch som ger eko på många håll. Ett sådant kulturintresse som de nya ägarna för Skandiateatern uppvisar måste man ju också förstås stödja och vi kommer att gå dit med stor förväntan.


Kvällen inleds med en middag innan vi bekvämt kan avnjuta något gott i baren i väntan på första ackordet. Känns som det kan bli hur trevligt och sevärt som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar