söndag 29 juni 2014

Bullet For My Valentine

Har snöat in en del på walesiska Bullet For My Valentine. Detta metalcore-gäng har spottat ur sig högoktanig musik sedan debuten The Poison kom 2005 och jag har fallit för dessa britter. Med en skön blandning av aggrometal och sköna melodier skapar bandet om inte storverk så i alla fall mycket tilltalande musik.
När jag växte upp, och för all del innan dess, var de brittiska öarna en outsinlig källa med nyskapande musik. Britterna spelade i elitserien när det gällde att få fram nya band och artister. Inte minst gällde det den tyngre och hårdare delen av musikpaletten. Från Deep Purple och Led Zeppelin via Judas Priest och Motörhead fram till Iron Maiden och Paradise Lost vällde det fram högkvalitativ hårdrock från öriket i norra Europa.
Under nittiotalet hände något och andra länder tog över, åtminstone som jag uppfattade det.
Hårdrockens antites grungen kom ju från USA medan powermetal i huvudsak skapades i Tyskland. Länder som Sverige och Finland bröt ny mark. Nu har det emellertid hänt något igen. Mängder av intressanta band kommer återigen från det gamla landet och Bullet For My Valentine är bara ett exempel bland många. Ta det som ett tips från coachen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar