onsdag 5 februari 2014

En ikon mot repen

Rockens värld är full av mer eller mindre märkliga och fascinerande människoöden. Många har gått bort alltför tidigt efter alltför mycket osunt leverne. Klubb 27 är ju ett välkänt faktum bland annat med medlemmar som Jim Morrison, Jimi Hendrix, Janis Joplin och Kurt Cobain.

Inte desto mindre finns det en handfull ikoner som på något underligt vis lurat döden och trotsar all logik genom att fortfarande leva. Ozzy Osbourne, Keith Richards och Niki Sixx är tre exempel. Och så förstås Ian Lemmy Kilminster. Denna gigant och legend som sedan sextiotalet lever den totala rockmyten. Stadigt som en klippa har mannen stått emot alla attacker och fortsatt leverera såväl kvalitativ musik som oemotståndliga citat.

Nu verkar kanske verkligheten dessvärre kommit ifatt även denne furie. I somras ställde Motörhead in alla konserter för att senare göra detsamma under hösten. Orsaken är lätt diffus. Det enda man får veta egentligen är att det är något med Lemmys hälsa. Nåväl, de eftertraktade biljetterna man hade till höstens gig gällde ju även nu i mars när turnén äntligen skulle bli av. Frid och fröjd. Icke så. Nyligen kom ännu ett pressmeddelande av den typ man börjat vänja sig vid numera. Turnén inställd på grund av Lemmys hälsoproblem.

Man kan bara hoppas att Lemmy till slut blir frisk nog att ge sig ut på turné, inte minst för honom själv förstås. Motörhead har ju i alla fall släppt en platta nu i vinter så liv i farbrodern är det ju ändå. Man ska dock inte glömma att kombinationen extremt osunt leverne och födelseår 1945 inte är den bästa i längden. Ursäkta ordvitsen, men den som lever får se. I väntan på ett positivt besked är et bara att avnjuta valfri platta med detta unika band som frontas av en av rockens sista bastiljoner. Krya på dig, Lemmy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar