torsdag 9 maj 2013

Blod, svett och dårar

Bråvalla Festival i Norrköping fortsätter att fylla på setlistan. Den redan imponerande uppställningen har nu senast adderats av kanadensiska aggressionsrockarna Danko Jones.

Detta svettigt intensiva rockgäng har jag ännu inte sett live så det ska bli ett sant nöje. Enligt samstämmiga uppgifter från initierade så är en konsert med trion något alldeles extra. Deras studioalbum är jag mer uppdaterad på. Ända sedan en jobbarkompis för tiotalet år sedan tipsade om albumet We Sweat Blood har jag med jämna mellanrum återkommit till Danko Jones. Närhelst en rejäl dos ilska av befriande punkig hårdrockskaraktär är behövlig passar dessa gossar som hand i handske. Senaste given Rock And Roll Is Black And Blue är dock ännu ett oskrivet blad, det ska erkännas, men det går ju att ändra på.

Fredagen är dagen då Danko Jones ska lira, och det är också då som setlistan är som mest välfylld. Jag håller fortfarande torsdagen som hetast, men visst kommer Green Day och Stone Sour också att förgylla mellandagen på festivalen.

Återstår att se vad arrangörerna vaskar fram nu i elfte timmen. Med i skrivande stund sju veckor kvar till festivalstart finns ännu tid att med några vassa namn. Framför allt lördagen saknar ett par riktigt bra akter utöver de som redan är listade, men det kanske kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar