torsdag 7 augusti 2014

Några tips från coachen

Tänkte bara tipsa lite om några schyssta låtar som just nu pockar på yours trulys intresse. Som bekant varierar intresset och känslorna från vecka till vecka så det är att betrakta som en dagsfärsk upplysning.

Nåväl, just nu vaskas bland mycket annat dessa guldkorn fram på en daglig basis.

Accept: Shadow Soldiers. Hämtad från plattan Stalingrad. Ett gitarriff som klistrar sig fast på näthinnan som ett envist flugpapper kombinerat med det numera klassiska tyska soundet från surkålslandets kanske främsta härförare inom hårdrocken. Hänförande och genuint välgjort.

Avenged Sevenfold: Afterlife.Hämtad från självbetitlade albumet från 2007. En refräng att döda för och en sträv direkt mixning som som jag personligen är mycket förtjust i.

Pretty Maids: Mother Of All Lies. Dessa danskar har på ålderns höst nått en närmast osannolik renässans. Plattan Motherland är rakt igenom enorm. Var de plötsligt hittat alla dessa magiska slingor och refränger är en gåta, men egentligen är det oviktigt. Det som räknas är att de är tillbaka på allvar och att de nog aldrig varit bättre.

Avenged Sevenfold: Crimson Day. Hårdrockare gör bästa balladerna, det är ett obestridligt faktum. Denna låt från albumet Hail To The King är smärtsamt vacker och gör mig både euforisk och nedstämd på samma gång. Ett mästerverk i genren.

Five Finger Death Punch: Bad Company. Ett amerikanskt metalband som på skivan War Is The Answer hade den goda smaken att införliva denna bitterljuva semiballad. Tung, förförisk, gripande och mäktig. Allt på samma gång.

Pretty Maids: Bullet For You. Jag sa ju det. Plattan Motherland är till brädden fylld med idel ädelt hårdrocksgodis. Det här är en av många höjdare, med en text som är gripande och hjärtknipande.

Volbeat: Cape Of Our Hero. Ett band jag dröjde att upptäcka, men plattan Outlaw Gentlemen & Shady Ladies är i sanning ett mästerverk och detta är kronjuvelen i raden av rara pärlor.

Within Temptation: Paradise (What About Us). Jösses. Drivet, tempot, melodin, sången. Allt faller på plats här. Plattan Hydra tog en stund att fastna, men nu är den en absolut favorit inte bara bland Within Temptation-utgåvor utan totalt. Mäktigt och imponerande.

Se där, några tips att ta med ut i sensommarvärmen. Ladda musikspelaren och förgyll löparrundan eller avnjut godbitarna i hängmattan.

Tipsen är mina, valet är ditt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar