söndag 10 mars 2013

Svårt att lägga av

Gamla sauerkraut-rockarna Scorpions annonserade ju som bekant att man skulle stränga av gitarrerna och demontera skinnen från trummorna för att lägga ner verksamheten efter en sista gigantisk världsturné. Detta tillkännagivande kom 2010, och nu i nådens år 2013 har man helt svängt om.

Jag kan inte säga annat än att jag förstår tyskarna. Det är en sak att säga att man ska lägga av, en helt annan sak att faktiskt göra det. Mina husgudar Status Quo gick ut med ett liknande uttalande 1984 och begav sig ut på en sista världsturné. Nu nästan trettio år senare håller man fortfarande på och levererar förtjänstfullt.

Scorpions har ju devalverat sitt varumärke med tiden, men man får inte glömma all suverän musik de faktiskt skapat genom åren. Live har de också alltid varit en pålitlig väloljad maskin. Därför tycker jag det är kul att man inte packar ihop och sätter sig under valfri korkek för att lukta på blommorna.

Det är ju också så att hur gamla artisterna blir och hur länge man än hållit på så kokar allt ner till en sak. Det är ju det här de kan, och vad ska de göra annars. Välkomna tillbaka, eller hur man nu ska säga til ett gammalt favoritband som faktiskt aldrig hann lägga av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar