måndag 10 januari 2011

Liten miniturné

I maj väntar en riktig höjdare. Under en liten miniturné till Stockholm ska jag och ett par andra likasinnade uppleva två, med största sannolikhet, magiska konserter. Onsdagen fjärde maj är det Roger Waters The Wall som ska avnjutas. En sagolik föreställning som bådar gott. Jag som av olika anledningar missade Pink Floyd när det begav sig, inser att detta blir något i hästväg, Roger Waters är ingen person som gör något halvdant.

Samma epitet kan man absolut sätta på nästa akt vi ska bevittna. Fredagen den sjätte maj står kanadensiska powertrion Rush på Globens scen. De ska under en tre timmars föreställning såväl lira gamla som nya favoriter, och dessutom framföra hela albumet Moving Pictures, deras kanske finaste stund. När jag såg Rush häromåret gjorde de en felfri konsert, och jag har ingen anledning att tro något annat denna gång.

Mellandagen får vi försöka att få tiden att gå, något som är tämligen lätt i Stockholm. Denna lilla miniturné känns som något som kan gå till den personliga historien. Upplägget känns så perfekt så att det känns som att något kommer att hända så det inte blir av. Murphys lag, ni vet...
Nåväl, i nuläget är det bara att ladda och se fram mot två euforiska kvällar i sällskap med såväl goda vänner som makalös musik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar