onsdag 13 juni 2012

Aftonbladet Hårdrock här igen

Aftonbladet har väckt till liv sin hårdrocksbilaga igen. De släppte ett par nummer förra året innan den helt plötsligt försvann. Orsaken till att man nu återigen bestämt sig för att ge ut bilagan igen vet förstås inte yours truly, men visst är det ganska kul.


Tidningen är förvisso inget omistligt för en någorlunda insatt metalhead. En del gammal skåpmat vevas igen. Bland annat gör man ett stort reportage om Mötley Crües famösa skaldjurskryssning i Stockholms skärgård 1984, och den storyn har man läst ett antal gånger. Ett annat självmål är uppräkningen av de femtio bästa gitarristerna inom hårdrocken. Det står för all del i artikeln att det är subjektivt och kommer att skapa viss debatt, men hur sjutton kan man sätta hattmakaren Slash först på en sådan lista. Framför giganter och fantomer som Jimmy Page, Ritchie Blackmore och Eddie Van Halen? Kom igen.

Å andra sidan innehåller blaskan en hel del intressant material, som krönikor och turnéreportage. Priset är ju dessutom humant. Den kan ju aldrig konkurrera med högoktaniga tidningar som Sweden Rock och Close Up, men det är nog inte tanken.

Man måste ju också glädja sig åt att när man bemödar sig att ge ut en bilaga som behandlar en särskild musikgenre, så väljer man hårdrock. Vackert så, tänk om man istället gett ut en bilaga om rave eller techno, exempelvis. Hemska tanke. Tvivelsutan är det så att den hårda rocken har betydligt fler anhängare än mainstreammedia vill kännas vid. För visst är det så, att Aftonbladet ger ju inte ut denna bilaga enbart för att det är kul. Man vill ju tjäna lite pengar på affären också. Så, vad väntar ni på? Ut och stödköp denna kulturgärning ni också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar