söndag 16 december 2012

Rush in i finrummet

Den lilla eminenta powertrion från Kanada som lystrar till namnet Rush har blivit invalda i Rock And Roll Hall Of Fame för 2013. Varje år väljs ett antal framstående artister in i detta fina sällskap och i år är det förutom Rush bland annat Heart och Albert King.

Eftersom det handlar om en amerikansk institution så är det förstås en stor övervikt för transatlantiska artister, och för egen del kan jag fundera över en del utnämningar. Tittar man igenom alla invalda som fått audiens genom åren så finns det givetvis många som med all rätta platsar, medan andra lämnar frågetecken i min bok.

Om man väljer band inom tyngre genren, så återfinns förstås brittiska giganter som Led Zeppelin och Black Sabbath vilket ter sig tämligen självklart. Däremot kan man fundera över var Deep Purple tagit vägen. De var nominerade i år, men fick tydligen inte tillräckligt många röster. En förklaring kan förstås vara att Deep Purple inte slagit i USA lika bra som sina båda medkombattanter. Hade instiftelsen varit europeisk så hade Deep Purple varit med för länge sedan.


Nåväl, oavsett detta, alla gratulationer till Rush. Trion är värda all respekt och alla utmärkelser de kan få.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar