måndag 25 november 2013

Danko Jones på Dynamo

Glappkäftade motormunnen Danko Jones gästade Norrköping och klubben Dynamo för några dagar sedan. Självfallet var undertecknad på plats och förväntningarna efter trions överkörning på Bråvalla Festival i somras var stora. Vi hade en liten upptaktsträff hemma innan konserten där några läskande Staropramen delades mellan mig och min gode vän Staffan. Gamla minnen och anekdoter dissekerades och tiden gick så där fort som den tenderar att göra då man har trevligt. Snart var det dags att bege sig till konsertarenan tvärs över gatan.
Efter en promenad på cirka 30 sekunder var vi framme. Smidigt att bo centralt i stan ibland. Förbandet  Bombus hade hunnit fram till sina två sista låtar när vi klev in i lokalen. För min del räckte det för inte gjorde de något större intryck på mig.
Nåväl, efter en behagligt kort paus gjorde så den kanadensiska trion entré på scenen och lade plattan i mattan från första ackordet. Frontmannen och tillika bandnamnsgivaren Danko Jones är på sitt sätt ett unikum. Det är i sanning imponerande hur man kan traktera en sexträngare så intensivt samtidigt som man sjunger. Det är solo och komp på samma gång och därtill en i sammanhanget perfekt vokalinsats.

Dessutom har ju herr Jones med sig två musiker i världsklass. John Calabrese på bas och Atom Willard på trummor lirar som om deras liv hängde på det och när sedan Danko själv kryddar anrättningen med synnerligen underhållande mellansnack är åtminstone jag golvad.

Tiden gick vansinnigt fort och helt plötsligt var det slut. En total genomkörare som inte lämnade någon oberörd var över. Än en gång hade den dynamiska trion rullat ut de musikaliska bombmattorna och inte tagit några fångar. Giget på Bråvalla var möjligen strået vassare, men det är verkligen ett race in på mållinjen. Låtar som I Think Bad Thoughts, Legs, First Date och Had Enough står emot alla attacker och mycket nöjda gick vi de trettio sekunderna hem efter ett mycket lyckat konsertbesök. Nu laddar vi om för Motörhead i mars, vilket i skrivande stund är nästa konsertgig på agendan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar