söndag 17 juli 2011

En film att rekommendera

Njöt av en riktig höjdarfilm ikväll, nämligen "Zombieland". Denna kombinerade skräckkomedi/roadmovie har all potential att bli en riktig kultrulle. Woody Harrelson och Jesse Eisenberg har huvudrollerna i filmen som handlar om hur man bäst ska överleva i en värld som domineras totalt av levande döda.

Den genuint töntige Columbus, spelad av Eisenberg, har en uppsättning pedagogiskt uppställda punkter i ämnet, och när han på sin färd genom landet förenas med tuffingen Tallahassee (Harrelson i sitt esse) och två unga damer, Wichita och Little Rock - spelade av Emma Stone och Abigail Breslin -  blir det riktigt underhållande. En viss Bill Murray är med en stund och förgyller givetvis det hela med sin skönt släpiga komik.

Om man är hemmastadd i genren och förmår att upskatta dess struktur så är "Zombieland" en riktig godbit. Den är i samma dimension som en annan underbar zombieskräckkomedi (finns det ordet egentligen??), nämligen brittiska "Shaun Of The Dead" som kom för några år sedan. Många har svårt för filmer där slemmiga zombier springer runt - för de är snabba nuförtiden också -  och sliter armarna av folk innan de kalasar på deras inälvor. Rhett Reese och Paul Wernick har insikt om detta och deras manus både hyllar genren och gör en pastisch av densamma.

Mycket underhållande, i alla fall för oss halvskumma figurer som finner njutning i dylik filmkonst. Enda skönhetsfläcken är att "Zombieland" klockar in på knappa 90 minuter. För min del hade någon halvtimme till varit helt på sin plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar