torsdag 7 juli 2011

Högklassig AOR i gröngräset

Efter att gladeligen fullkomligt körts över av Iron Maiden och Big Four på Ullevi kändes det som en välkommen och behaglig kontrast att bege sig till Trädgårdsföreningen för att bevittna amerikanska AOR-giganterna Toto.
Detta av kritiker och kulturlallare allmänt bespottade band anser jag vara ohemult underskattade. Flertalet av deras många plattor finns i samlingen och pryder sin plats bredvid taggtrådsgäng som Slayer och riffantomer som AC/DC. Det ena utesluter inte det andra på något vis.

Nåväl, dette min tredje konsert med Toto var tvivelsutan riktigt sevärd. Bandet var på strålande humör och bjöd på många muntra miner. De lyckade undvika att snöa in på alltför långa soloutflykter, och när vädret dessutom höll sig på ett närmast perfekt konsertklimat fanns inte mycket att klaga på. Jag läste i en recension i GP att de klagade på den nye sångaren Joseph Williams. Vaddå ny, han var ju med tidigare i Toto. Inte minst sjöng han ju som bekant på en av bandets bästa givar "The Seventh One". Ta reda på fakta först, tack.

En hel del skönt jam, klanderfria insatser av musikerna och en avslutning med monumentala "Home Of The Brave" och givna "Hold The Line" gjorde att Toto genomförde kvällens gig med all heder i behåll. Synd bara att man inte kunde komma in på Trägårn för lite inköp av riktig öl, utan man fick hålla tillgodo med 3.5-biran på uteserveringen. Nåväl, man kan inte få allt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar