söndag 6 november 2011

Nightwish på gång igen

Tuomas Holopainen är en man som skyndar långsamt. Det är nu fyra år sedan förra given "Dark Passion Play", men nu börjar det röra på sig i det finska lägret. Ny platta släpps sista november och sedan väntar en världsturné. "Imaginaerum", som skivan heter, har mycket att leva upp till.

Within Temptation har ju som bekant drämt till med storsläggan tidigare i år med sin "The Unforgiven" och dessa båda band har ju till stor del samma målgrupp. På detta kommer att "Dark Passion Play" också var riktigt bra, och kräver att Holopainen och hans gelikar värker fram något högoktanigt.

En parallell till kan dras till Within Temptation. Holländarna har ju släppt nya given som ett koncept med tillhörande serietidning och filmsekvenser. Nu ska även "Imaginaerum" kunna avnjutas i filmiskt format. Jag vet inte formerna eller omfattningen, men onekligen verkar det vara ett stort projekt. Återstår att se hur det lyckas.


10/4 står i alla fall Nightwish på Lisebergshallens scen, enligt som det heter säkra källor. Biljetter är släppta, så det är väl bara att öppna plånboken igen, för detta vill jag inte missa. Jag såg bandet på Arenan i Stockholm 2007 och det var helt lysande. Nu när Anette Olzon dessutom hunnit växa in i rollen som frontfigur och skuggan av Tarja Turunen bleknar, så kan det bli ännu bättre. I väntan på en förhoppningsvis bra konsert, så får väl nya skivan utvisa om Nightwish är redo att ta upp kampen med Within Temptation. Eller hela övriga hårdrocksvärlden förresten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar