onsdag 14 december 2011

Mera alkohol från hårdrocksbanden

AC/DC har nu följt i bland annat Motörheads druvtrampande fortspår och lanserat en egen vinserie. Fyra olika viner som fått namn från fyra låttitlar med Australiens stoltheter. Du kan nu avnjuta varianterna "Highway To Hell", Back In Black", "You Shook Me All Night Long" samt "Hells Bells".
Nu dricker jag själv vin ytterst sparsamt, men likväl som jag införskaffade Motörheads vin i ren prydnadsavsikt skulle ju även detsamma kunna göras med dessa viner. Mig veterligen går de ej att beställa på Systembolaget, men den som väntar på något gott...

Något som däremot finns i Systemets beställningssortiment är numera Motörheads Vödka - ja, det stavas så. Självfallet har en beställning redan gjorts och förhoppningsvis kan det stå en mattsvart stilren vodkaflaska med Snagletooth på etiketten på bästa plats i huset innan jul. Priset är inget fynd direkt, knappa fyrahundra kronor, men i det här fallet är det värt varenda öre om du frågar mig.Det finns fler band som lanserar liknande serier med vuxendricka. KISS och Sammy Hagar är ju bara ett par exempel. Intressant att notera är ju att popartister i gemen lanserar parfymdofter  i fantasifulla flaskor, medan hårdrocksartister väljer att profilera sig genom buteljer med alkoholhaltigt innehåll.

Förvisso kan man ju fundera över moral och folkhälsan, men det tar vi inte här och nu. Vi nöjer oss med att konstatera att det är ganska kul, helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar